Om oss

Om oss

Jag som driver SE*Birmatösen's uppfödning heter Anna-Karin Strand och bor i Falun som ligger i Dalarna. Jag har haft mitt stamnamn sen 2012 och fick min första ragdollkull 2013. Min första birma flyttade in hos oss 2009 och intresset för både avel och utställning föddes. Dock blev det aldrig nån birmakull trots många försök så mina birmakatter fick bli sällskapskatter. År 2012 flyttade första ragdollhonan in och sen dess är det avelsfokus på ragdoll!


Min familj består av mig, min man och min dotter (har flyttat hemifrån) samt några ragdolls. Vi bor i hus och katterna lever fritt i huset som familjemedlemmar. Katterna har fri tillgång till en stor rastgård som de gärna använder året om. Några katter bor även hos fodervärd.


Planen med min uppfödning är att föda upp 2-4 kullar per år. De flesta kattungarna kommer att bli trevliga sällskapskatter men kanske kan det bli någon kattunge som passar för utställning och /eller avel. Jag ställer gärna ut mina katter, tycker att det är väldigt kul och en möjlighet att lära sig mer om rasen. Jag följer rasklubbarnas rekommendationer för hälskontroller, dvs på mina avelskatter scannar jag hjärta och njurar, dna-testar HCM1 men gör även blodgruppering och parasitkontroll t ex Giardia och Tritrichomonas.


Jag är medlem i Dalälvskatten samt sitter i styrelsen i rasklubben Scandinavian Ragdoll Club /SRC . Jag är Certifiera uppfödare i SVERAK samt diplomerad uppfödare (certifieringen kommer ersätta diplomeringen framöver) och har gått PawPeds kurserna G1 och G2. Jag har även tillstånd från länsstyrelsen att bedriva kattuppfödningen enligt §16 Djurskyddslagen.


Kontakta mig på telefon 070-269 06 48 eller

mail, birmatosens@hotmail.com




Av dig som kattungeköpare förväntar jag mig att:


* Katten ska leva tillsammans med er som en familjemedlem.

* Jag vill att katten lever som innekatt och får gå ut i rastgård eller i koppel.

* Katten hålls veterinärvårdsförsäkrad livet ut.

* Om Ni av någon anledning inte kan ha katten kvar i er ägo, vill jag gärna bli informerade om detta.

* Katt som inte ska användas i avel ska kastreras.

* Katten ska utfodras med ett näringsriktigt foder.

* Katten ska re-vaccineras enligt veterinärernas rekommendationer.

* Att katten inte är ensam hemma största delen av dygnet, om den inte har sällskap av någon annan katt/hund.


Vad innebär det att vara fodervärd?


Som fodervärd får du ta hand om en ragdollkattunge som din, jag tar några kullar och sen skrivs katten över på fodervärden (kastrerad). Kullarna föds och växer upp hos fodervärden men jag står för kostnaderna kring kullarna. Fodervärden står för kostnaden av "normal" katthållning. Ingen erfarenhet krävs men ett stort intresse! Hos fodervärden får det inte bo andra fertila katter och katten får inte släppas fritt ute.

Kontakta mig för mer info samt vid intresse!

birmatosens@hotmail.com